0
Kyllingebryst Provençale med ratatouille og couscous

Kyllingebryst Provençale med ratatouille og couscous

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginegrøn courgetterød peberfrugthvidløgskalotteløgratatouillekrydderiflåede og hakkede tomater
1 min.
Ratatouille

Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm, og sautér dem i rigeligt god olivenolie i en bred tykbundet gryde/sauteuse, til de netop begynder at tage farve. Krydr generøst med salt og peber. 

Hak hvidløg (gem 1/3 til kyllingen) og skalotteløg fint, og sautér dem med i et par minutter.

Tilsæt 2/3 af krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 5-10 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. Sørg for løbende at tilføje en smule mere olivenolie efterhånden som, især auberginen, absorberer det olie der er.

Tilsæt de hakkede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt, men alle duer).

Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 

couscous
5 min.
Couscous

Hæld couscousgrynene i en stor skål sammen med en smule salt. Hæld kogende vand over, så det dækker og står ca 1 cm over cous cous'en. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.

Afkøl dem let ,og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer lidt olivenolie. Smag til med salt og peber, og lad den trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

kyllingebryst uden skindratatouillekrydderihvidløg
20 min.
Kylling & couscous

Kom kyllingebrystet i en skål, og krydr med salt og det sidste krydderiblanding.

Steg dem på en pande i rigeligt god olivenolie, til de er gennemstegte og gyldne. Kom en lille klump smør ved sammen med det sidste hvidløg, der er presset/hakket fint, og lad det stege med i 1 minut.

Kom couscous på panden, og vend rundt. Smag det hele til med salt og peber. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?