0
Kyllingebryster fra Hopballe fyldt med cremet spinat på fuldkorns-spaghetti med søde, brændte vintertomater

Kyllingebryster fra Hopballe fyldt med cremet spinat på fuldkorns-spaghetti med søde, brændte vintertomater

Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindspinathvidløgflødeost naturel
1 min.
Klargøring af kylling

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Hvidløget hakkes fint. Gem 2/3 af det hakkede hvidløg til senere.

Spinaten renses grundigt, hakkes mellemfint, og halvdelen kommes over i en skål sammen med halvdelen af flødeosten.

Smag flødeost/spinatblandingen til med hakket hvidløg, salt og peber.

Lav en lomme i hvert kyllingebryst ved forsigtigt at stikke en lille skarp kniv ind i siden af brystet, og skære på langs af det.

Spinatfyldet fordeles i lommerne på kyllingebrysterne, og de lægges med et par cm imellem hvert bryst på bagepapir i et ildfast fad.

Dryp brysterne med olie, eller læg en skive smør på hver, og krydr grundigt med salt og peber.

Brysterne bages i ovnen, til de lige er gennemstegte. Det tager mellem 10 og 15 min., alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er. Det gør ikke noget at fyldet flyder ud, det bliver bare til en slags ekstra sauce.


Brysterne trækker færdige i fadet, til I skal spise.

tomaterspaghetti, 50% fuldkornløghvidløg
15 min.
Spaghetti

Spaghettien sættes over at koge i godt saltet vand, imens saucen laves:

Løget hakkes mellemfint, og sauteres sammen med resten af hvidløget i en stor pande, der også kan rumme spaghettien til sidst.

Tomaterne skylles, og skæres i rustikke stykker.

Når løg og hvidløg er stegt gennemsigtige, skrues op for varmen, og tomaterne tilsættes. Lad det hele stege ved meget hård varme, til tomaterne er faldet sammen. Smag til med salt, peber og et nip sukker.

 

25 min.
Færdiggørelse af retten

Den kogte spaghetti løftes med en tang eller en hulske over i panden med de stegte tomater sammen med lidt af kogevandet.

Vend grundigt rundt, og fordel resten af spinaten og resten af flødeosten over spaghettien til osten emulgerer og danner en sauce omkring spaghettien. Tilsæt evt. mere kogevand, hvis du synes retten bliver for tør.

30 min.
Servering

Kyllingebrysterne skæres i tykke, rustikke skiver, så godt det kan lade sig gøre.
Anret spaghettien i dybe tallerkener, og læg skiver af kyllingebryst ovenpå sammen med evt. fyld, der er flydt ud i bunden af fadet.

Krydr med peber og servér.

~ Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?