Southern Fried Chicken! Denne ikoniske ret stammer fra det amerikanske sydstatskøkken og er kendt for sin sprøde og krydrede skorpe samt saftige indre. Oprindeligt en del af den traditionsrige soul food-kultur, har Southern Fried Chicken vundet hjerter verden over med sin uimodståelige smag og autentiske charme.
I hjertet af sydstatsmadlavningen er Southern Fried Chicken en hyldest til enkle ingredienser og kærlig tilberedning. Kødet, typisk kylling, bliver først dyppet i en velsmagende krydderiblanding, derefter paneret i mel og stegt til perfektion. Resultatet? En smagsoplevelse, der balancerer mellem knasende sprødhed og møre, saftige bidder.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader.
De søde kartofler skrælles og skæres i stave som grove pommes frites.
Kartoflerne lægges på én (eller 2 hvis du laver til 3 eller 4 personer) bageplade med bagepapir, og dryppes med olivenolie og drysses med fint salt
Bag fritterne, til de er møre og gyldne. Smag på dem og krydr efter med salt.
Snit iceberg, så fint du kan, og skær tomater og agurk i skiver.
Rør mayonnaise med halvdelen af krydderiblandingen og smag til med salt, sukker og peber.
Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem brystet, således at det kan ”foldes” op som en bog. Kom evt. brystet i en frostpose, og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle.
Krydr kyllingen med salt og det sidste af krydderiet, og vend dem rundt et par gange, så krydderiet bliver fordelt ligeligt. Vend kyllingestykkerne i først hvedemel, dernæst i lidt mælk (har du kærnemælk, tykmælk eller tynd yoghurt er det optimalt at bruge her) og til sidst mel igen. Friter kyllingen i 180 grader varm olie, eller steg kødet på en medium varm pande i halvt neutral olie og halvt smør, til det er gyldent og sprødt. Det tager 2-3 min. på hver side.
Skru ovnen op på grill. (Pas på, fritterne ikke brænder)
Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen. De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på.
Som vist på billedet. Smør begge halvdele af burgerbollerne med lidt krydder-mayo. Læg kylling på den ene halve burgerbolle, og top med salat, tomat, agurk og den anden halve burgerbolle.
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Kundekommentarer ()