0

Kyllingeburger med pesto, frisk mozzarella og sauterede grøntsager

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grønt: Striml peberfrugterne fint, skær rødløgene i tynde både og snit champignonerne i skiver. Rist champignonerne 2-3 min. i lidt olie til de har taget lidt farve. Kom løgene ved og sauter yderligere 2 min. Vend peberfrugterne i, krydr med salt og peber og lad det simre til alle grøntsagerne er møre.

Kylling: Bank kyllingebrysterne med fx en kagerulle til de er ca. 1 cm tykke over det hele. Krydr dem med salt og peber og gnid dem godt ind i pesto. Varm lidt olie op på en pande og steg brysterne møre og let gyldne deri. Læg tynde skiver af frisk mozzarella ovenpå og lad det smelte let.

Burger: Rist bollerne let og smør dem med lidt mayonnaise. Kom salatblade på underbollerne og læg et kyllingebryst ovenpå. Top med de sauterede grøntsager og skiver af frisk tomat. Læg overbollen på og server straks med en pastasalat eller kartoffelbåde.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.