0
Kyllingekebab med tabouleh  og tzatiki

Kyllingekebab med tabouleh og tzatiki

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg kan lide en tabouleh, der er proppet med grøntsager.

Men er ikke alle til den samlede salat, kan du servere det hele, som "saml selv" ved bordet. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgurHopballe Mølle kylling, bryst i ternKofta kebab krydderi
1 min.
Bulgur og kyllingekebab

Kom bulgur i en gryde og overhæld den med kogende vand der dækker plus 3 cm. Sæt låg på, og lad den trække i 10-15 min. 

Steg kyllingen gylden og gennemstegt i olivenolie på en stor, varm pande, og krydr med kebabkrydderi og salt.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
5 min.
Tzatziki

Riv agurk groft og hvidløg fint. Kom begge dele i en sigte, og drys med lidt salt. Lad den dryppe af indtil brug, og klem gerne væde fra med hænderne. 

Rør yoghurt med agurk, og smag til med salt og lidt olivenolie. 

bredbladet persilleforårsløgrød peberfrugt
15 min.
Tabouleh

Hak persille, snit forårsløg fint, og skær peberfrugten i små tern. 
Vend bulgur med grøntsagerne, og smag til med citronsaft, salt og ca. 1-2 spsk. olivenolie pr. pers.

22 min.
Anretning

Anret tabouleh i dybe tallerkener. Top med kebab, og servér straks med tzatziki. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?