Del kyllingelår i over og underlår og kom dem i en skål. Vend kyllingen rundt med halvdelen af krydderierne, sennep samt salt og peber. Kom kyllingen i en bradepande og drys med rasp – tryk evt. raspen lidt fast. Kom gerne lidt smeltet smør over kyllingestykkerne
Kom kyllingen i en 210 grader forvarm ovn i ca. 35 minutter
Kog risene efter anvisning på pakken.
Soigner ærterne ved at nippe top og bund af og skylle dem. Skyl ærteskuddene grundigt og lad dem stå i iskoldt vand til de skal bruges
Damp til sidst ærterne i en sauteause i 1-2 minutter med 2 spsk. vand og lidt smør – krydr med salt.
Når kyllingen er mør, gylden og sprød tages kødstykkerne op af fadet og der hældes 0,5-1 dl vand på som blandes med den fond/saft der ligger i bradepanden – kog det evt. igennem på komfuret hvis bradepanden kan tåle det.
Sigt væden over i en lille kasserolle, kom fløden på og kog igennem sammen med det sidste krydderi – smag saucen til med salt og peber
Som vist – blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør og server retten med de kogte ris
Grillé diable krydderi indeholder:
50% gule sennepsfrø, 35% sød paprika, 10% cayenne peber, 5% sort peber
Kommentarer og forslag til opskriften