Retten her tager liiiidt længere tid, end de normale lyn-opskrifter. Til gengæld passer den næsten sig selv!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. Sæt vand over til belugalinser.
Del evt. lårene i to. Krydr dem med salt og sæt dem straks i den varme ovn. Bag dem i 30-35 min. til de er gyldne og gennemstegte.
Skrub græskarret. Flæk det og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskar i smalle både, kasser top og bund, men behold skrællen på. Bred det ud på en bageplade på bagepapir og dryp med olivenolie og krydr med salt.
Bag i ca.25-30 min. i den varme ovn, eller til det er mørt.
Skyl linserne og kom dem i kogende, usaltet vand. Kog dem i 15-20 min, eller til de er møre. Afdryp og krydr med salt.
Hak persille og den lyse den af forårsløgene (gem toppen til salat), hak chili. Vend persille, forårsløg og chili sammen med 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl eddike, gerne rødvins- eller hvidvinseddike. Smag til med salt.
Rør kærnemælken med salt, peber, evt. lidt tabasco og mayo.
Snit forårsløgstoppen fint og rør i dressingen.
Pluk salaten og anet den på et fad. Top med dressing lige inden servering.
Vend forsigtigt linser med bagt græskar. Husk man kan spise skrællen.
Anret dem på tallerkner og top med chimichurri.
Servér med kylling og grøn salat.
Kundekommentarer ()