Retten her tager liiiidt længere tid, end de normale lyn-opskrifter.
Til gengæld passer den næsten sig selv!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del evt. lårene i 2, og krydr dem med salt. Sæt dem straks i den varme ovn, og bag dem i 30-35 min. ,til de er gyldne og gennemstegte.
Skrub græskarret, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i smalle både, kassér top og bund, men behold skrællen på. Bred det ud på en bageplade på bagepapir, dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag i ca. 25-30 min., eller til det er mørt.
Skyl linserne, og kog dem ca. 15-20 min. i usaltet vand, til de er møre. Sigt vandet fra, og krydr med salt.
Hak persille, den lyse del af forårsløgene (gem toppen til salat) og chili. Vend persille, forårsløg og chili sammen med 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl eddike, gerne rødvins- eller hvidvinseddike. Smag til med salt.
Rør kærnemælk med salt, peber, lidt mayonnaise og evt. lidt tabasco.
Snit forårsløgtoppen fint, og rør den i dressingen.
Pluk salaten, og anret den på et fad. Top med dressing lige inden servering.
Vend forsigtigt linser med bagt græskar. Husk man kan spise skrællen.
Anret på tallerkener, og top med chimichurri. Servér med kylling og grøn salat.
Kundekommentarer ()