0
Kyllingelår med salat på bagte løg, fennikel og kota

Kyllingelår med salat på bagte løg, fennikel og kota

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Spelthvede, Mælk, Nødder, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårharissa
1 min.
Bag kyllingen

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.

Smør kyllingen med harissaen, og krydr godt med salt og peber.

Læg kyllingen på bagepladen, og bag stykkerne i ca. 25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemstegt.

løggulerodFennikel
5 min.
Bag grøntsagerne

Dæk en ny bageplade med bagepapir.

Flæk løget, og skær guleroden og fenniklen i mundrette stykker.

Spred det hele ud på bagepladen, vend det i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ovnen i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

speltkerner
15 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.

Vend evt. kernerne i skyen fra den bagte kylling.

Kota
25 min.
Salaten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål.

Vend de bagte rodfrugter i dressingen og top med brug af kotaosten. 

35 min.
Anretning

Servér kyllingen med spelt og salat.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
522 kcal
Fedt:
24,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
38,1 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
33,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?