Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.
Smør kyllingen med harissaen, og krydr godt med salt og peber.
Læg kyllingen på bagepladen, og bag stykkerne i ca. 25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemstegt.
Dæk en ny bageplade med bagepapir.
Flæk løget, og skær guleroden og fenniklen i mundrette stykker.
Spred det hele ud på bagepladen, vend det i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.
Vend evt. kernerne i skyen fra den bagte kylling.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål.
Vend de bagte rodfrugter i dressingen og top med brug af kotaosten.
Servér kyllingen med spelt og salat.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften