Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fif: har du en gryde med slip let bund, kan du med fordel bruge den her.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kog risene i rigeligt, letsaltet vand i 8-10 min. Kom risene tilbage i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Kom de kogte ris tilbage i den gryde, du kogte dem i, og tilsæt shivid polo mix og en generøs klump smør. Rør rundt, til smørret er smeltet, og pres risene godt sammen i gryden.
Hæld 2 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. pers. over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.
Tænd igen for gryden på medium varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 10-15 min.
Lav salaten imens risene steger.
Riv citronskallen, og sæt den til side til senere.
Skær bunden af salaterne, og del dem i halve eller kvarte.
Del agurk i mindre stykker, fx strimler med et mandolinjern, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt.
Lad agurkerne salte, og dryppe af i 5 min. Vend de saltede agurker med lidt citronsaft, sukker og olivenolie.
Anret som vist på billedet.
Vend risene ud på et fad med den sprøde gyldne side opad, drys revet citronskal over, og servér agurk, salat, yoghurt og kylling dertil.
Shivid polo krydderimix indeholder:
Kundekommentarer ()