Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fif: har du en gryde med slip let bund, kan du med fordel bruge den her.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kog risene i rigeligt, letsaltet vand i 8-10 min. Kom risene tilbage i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Kom de kogte ris tilbage i den gryde, du kogte dem i, og tilsæt shivid polo mix og en generøs klump smør. Rør rundt, til smørret er smeltet. Pres risene let sammen i gryden.
Hæld 2 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.
Tænd igen for gryden på medium til høj varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 10-15 min.
Lav imens salaten.
Riv citronskallen, og sæt den til side til senere.
Skyl salat og agurk i koldt vand.
Skær bunden af salaterne, og del dem i halve eller kvarte.
Del agurk i mindre stykker, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad agurkerne salte og dryppe af i 5 min. Vend de saltede agurker med lidt kom citronsaft, sukker og olivenolie.
Anret som vist på billedet. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad. Drys revet citronskal over, drys med dild og dryp med yoghurt.
Servér kylling til.
Shivid polo krydderimix indeholder:
Kundekommentarer ()