Sæt endelig din kylling ind i ovnen, selvom ovnen ikke er varmet helt op.
Så får du hurtigere mad på bordet, og sparer en smule på strømmen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader, gerne varmluft.
Del kyllingelårene ved leddet, så der er to stykker kylling pr. pers. Læg dem i et ildfast fad, krydr med salt, og sæt dem straks i ovnen.
Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Skær løg i grove både.
Læg begge dele ved kyllingen, når den har fået 10 min. i ovnen, og dryp det hele med olivenolie, salt og peber.
Bag det i den varme ovn i yderligere ca. 15-20 min., eller til kyllingen er gylden og gennemstegt. Vend rundt i det undervejs.
Kom bulgur i en gryde med 2 dl kogende vand pr. 125 g bulgur. Krydr med salt og 1 spsk. olivenolie, og kog bulguren i 1-2 min.
Luk den derefter med låg, eller dæk den med film, og lad den trække indtil brug.
Skær agurken i små tern, pluk mynte groft, og snit forårsløg fint.
Vend grøntsager og urter med bulgur lige inden servering, og smag til med saft af citron, en gavmild sjat olivenolie, salt og peber.
Smag yoghurt til med lidt revet hvidløg, salt, peber og evt. lidt olivenolie.
Anret tabbouleh i dybe tallerkener. Top med kylling, gulerødder og løg, og servér straks med yoghurt til.
Kundekommentarer ()