Sæt endelig bare din kylling ind i ovnen, selvom ovnen ikke er varmet helt op. Så får du hurtigere mad på bordet, og spare en smule på strømmen.
Tænd ovnen på 230 grader, gerne varmluft.
Del kyllingelårene ved leddet, så der er to stykker kylling pr. person. Læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt og sæt dem straks i ovnen.
Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skær løg i grove både. Læg begge dele ved kyllingen efter 10 min. Dryp det hele med olivenolie, salt og peber og bag det i den varme ovn i yderligere ca. 15-20 min, eller til kyllingen er gylden og gennemstegt. Vend rundt i det undervejs.
Sæt vand over til bulgur.
Kom bulgur i en gryde med 2 dl kogende vand pr. 125 g bulgur. Krydr med salt og 1 spsk. olivenolie, og kog bulguren i 1-2 min. Luk den med låg eller dæk den med film, og lad den trække indtil brug.
Skær agurken i små tern. Pluk mynte groft og snit forårsløg fint.
Vend grøntsager og urter med bulgur tæt næsten lige inden servering. Smag til med saft af citron, en gavmild sjat olivenolie, salt og peber.
Smag yoghurten til med lidt revet hvidløg, salt, peber og evt. lidt olivenolie.
Anret tabbouleh i dybe tallerkner. Top med kylling, gulerødder og løg og servér straks med yoghurt til.
Kundekommentarer ()