0
Kyllingelår stegt med mezze, dertil hokkaido, quinoa, rosiner og græskarkerner

Kyllingelår stegt med mezze, dertil hokkaido, quinoa, rosiner og græskarkerner

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader.

2. Del hvert kyllingelår i 2 dele.

3. Kom lårene i en plastpose, og drys med ½ tsk. salt pr lår samt halvdelen af mezzekrydderiblandingen. Ryst grundigt, og lad lårene trække 5 minutter.

4. Kom evt. 2 spsk. hvedemel pr. lår ned i posen, og ryst igen grundigt.

5. Kom lårene i et ildfast fad med bagepapir i bunden.

6. Steg kyllingelårene i ovnen ved 225 grader i ca. 25-30 minutter. Vend dem gerne 2-4 gange undervejs.

7. Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., sluk, og lad quinoaen trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen dryppe lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

8. Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med god olie. Bag i ovnen sammen med kyllingelårene til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem let i en morter.

9. Pluk, skyl, og hak persille.

10. Halvér græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skræl det, og skær frugtkødet i halvstore, men mundrette stykker.

11. Steg stykkerne på en pande sammen med et par klatter smør og olie, til de gyldne og møre. (Kan også bages i ovnen til de er møre og gyldne).

12. Vend de stegte græskar sammen med de sidste mezzekrydderier, kogt quinoa, ristede græskarkerner (gem lidt til pynt), rosinerne, hakket persille, og krydr med salt.

Anretning: Som vist - drys med de sidste ristede græskarkerner.

Mezzekrydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser: Koriander, spidskommen, sort peber, havsalt, sesamfrø, cayennepeber og kanel.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?