0
Kyllingenuggets med pommes frites og majs

Kyllingenuggets med pommes frites og majs

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingebryst uden skindægpanko raspparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forbered nuggets

Skær kyllingebrysterne ud i aflange stykker på ca. 2 cm's tykkelse. 

Bland mel med et godt drys salt i een tallerken, pisk æg i en anden tallerken, og bland pankorasp med revet parmesan i en tredje tallerken.

Vend først kyllingestykkerne i mel, dernæst i æg og til sidst i pankorasp.

Læg de panerede nuggets på et stykke bagepapir.

kartofler
10 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne, og skær dem i både.

Det er ikke nødvendigt, men hvis du har ekstra tid, kan du gøre følgende med kartoflerne:

Det er godt at udvande stivelsen fra kartoflerne. Læg kartoflerne i en skål med koldt vand, og skift gerne vandet op til flere gange. Det bliver de kun bedre af. Sæt en gryde med saltet vand til at koge, og kog kartoflerne i 4 min. Hæld dem i en si, og skyl dem med koldt vand. Kom kartoflerne i en stor skål med koldt vand, og vend dem lidt rundt med hænderne. Hæld vandet fra, og tør kartoflerne i et rent viskestykke.

Du kan sagtens blot starte med kartoflerne her:

Læg kartoflerne i en pose, hæld lidt olie i, og ryst posen godt, så olien bliver fordelt.

Hæld kartoflerne i airfryeren, tilsæt salt, og indstil den på 180 grader. Giv kartoflerne 20-25 min.

Vend kartoflerne et par gange undervejs, og hold dem lune, mens du laver nuggets og majs.

25 min.
Bag nuggets

Læg de panerede nuggets i airfryeren, spray dem med fedtstof, og indstil airfryeren på 200 grader.

Giv nuggets 10 min, vend dem, spray igen med fedtstof, og giv dem de sidste 5 min.

majskolber
30 min.
Majs

Pil majskolberne, og damp dem i kogende, saltet vand i en sauterpande eller gryde i 4-5 min. i alt, til de er møre og lækre.

Afdryp dem, og servér dem som de er, eller top med en smørklat. 

bredbladet persille
40 min.
Anretning

Giv kartoflerne et par minutter igen ved 180 grader, mens du hakker persille fint.

Drys nuggets med persille, og servér dem med kartofler og majs.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?