
Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse: 5 min
Kartoffelmos: 20 min
Spinatsauce og kylling: 15 min
Bagning: 15 min
Anretning: 1 min
Fremgangsmåde
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl kartofler, spinat og krydderurter grundigt.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af kylling og jordede grøntsager.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra, mos dem med smør, lidt fløde, salt, peber og et nip muskat (hvis du har), til du har en cremet kartoffelmos. Smag til løbende.
Fif: rør evt en eller 2 æggeblommer og revet parmesan i mosen, hvis du har lidt af det stående (ikke nødvendigt - men det smager godt!)
Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem i 10 g smør pr. pers., til de er klare. Tilsæt 10 g hvedemel pr. pers. og resten af fløden, lad den koge let ind, og rør spinaten i. Lad spinaten falde sammen, og smag til med salt, peber og evt. lidt muskat.
Skær kylling i tern på 1 x 1 cm., og krydr godt med salt og peber. Brun dem kort på en varm pande i lidt olie, så de får godt med farve, men ikke er helt gennemstegte.
Læg kyllingen i et ildfast fad, hæld spinatsaucen over, og fordel kartoffelmosen som et låg ovenpå.
Fif: Jeg kommer mosen i en sprøjtepose, sprøjter et jævnt lag ud, og ridser det derefter med en gaffel.
Bag i ovnen ved 225 grader varmluft i 15-20 min., til overfladen er gylden, og kyllingen er gennemstegt.
Sæt fadet på bordet, og servér direkte.
Tips til at peppe retten op
Tilsæt et skvæt hvidvin i spinatsaucen for ekstra dybde.
Et drys sprødstegt bacon på toppen giver en salt og røget kontrast.
Kommentarer og forslag til opskriften