
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm, og sautér dem i rigeligt god olivenolie i en bred tykbundet gryde/sauteuse, til de netop begynder at tage farve. Krydr generøst med salt og peber.
Hak hvidløg og rødløg fint, og sautér dem med i et par minutter.
Tilsæt krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 5-10 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. Sørg for løbende at tilføje en smule mere olivenolie efterhånden som, især auberginen, absorberer det olie der er.
Tilsæt de hakkede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt, men alle duer).
Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.
Hæld couscousgrynene i en stor skål sammen med en smule salt.
Hæld kogende vand over, så det dækker, og står ca. 1 cm over couscous'en. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.
Afkøl dem let, og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer lidt olivenolie. Smag til med salt og peber, og lad den trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Steg pølserne på en pande eller grill ved medium varme, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Det tager typisk 8-10 min. i alt (husk en pølse skal serveres med følelse ;-))
Som vist på billedet.
Ratatouillekrydderi indeholder:
25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften