0
Kyllingesatay med peanutdip og spicy ananas-agurkesalat

Kyllingesatay med peanutdip og spicy ananas-agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrispeanutbutterrød karrypastakokosmælklimeHopballe Mølle kylling, bryst i tern
1 min.
Ris og peanutdip

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Rør peanutbutter med en smule rød karry og 1-2 spsk. kokosmælk. Smag til med lime, salt og en smule honning eller sukker. 

Rør resten af kokosmælken og karryen sammen, og krydr marinaden med salt og peber. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 5 min. 

Skær resten af limen i både, og gem den til servering. 

agurkerAnanasnam pla (fiskesauce)rød chilispidskål
3 min.
Kylling og ananas-agurkesalat

Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande i ca. 15 min., eller til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden, og krydr dem med salt.

Hæld evt. fedt fra panden, og tilsæt resten af marinaden, som kyllingen lå i, til den varme pande, og lad den koge i 1-2 min., til den bliver tyk. Smag til med salt og sukker.

Skræl ananas, fjern midterstokken og skær frugtkødet i mindre stykker. Skær agurk i tern.

Rør en dressing af fiskesauce, 2-3 tsk. sukker, 1-2 spsk. lys eddike og hakket chili efter smag. Vend agurk og ananas sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.

Snit spidskål fint.

 

28 min.
Anretning

Hæld den varme marinade over kyllingespyddene, og servér med ris, sprød kål, ananas-agurkesalat, peanutdip og limebåde. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?