0
Kyllingesatay med peanutdip, ris og kålsalat

Kyllingesatay med peanutdip, ris og kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Den røde karry er stærk! Så smag altid til, så du får noget, der passer til jeres smagsløg. 

Jeg sætter kyllingen på spyd. Men har du ikke spyd, kan du selvfølgelig sagtens bare stege kødet! Totalt okay!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminrissommerkålnektarinerforårsløgagurkernam pla (fiskesauce)
1 min.
Ris og kålsalat

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Snit kålen, og skær nektarinerne i både (kassér stenen). Snit forårsløg fint, og skær agurken i stave til snackgrønt. 

Rør en dressing af fiskesauce med 1-2 spsk. lys eddike og 1-2 tsk. sukker. Vend kål, nektariner og forårsløg med dressingen. Lad salaten trække indtil servering, og husk at smage til. 

 

Hopballe Mølle kylling, bryst i ternpeanutbutterrød karrypastakokosmælklime
10 min.
Kylling og dip

Krydr kyllingeternene gavmildt med salt, peber og en smule sukker. Sæt dem på spyd, og steg spyddene i rigeligt olie på en super varm pande, til kyllingen er gennemstegt. 

Rør peanutbutter med 3-4 spsk. kokosmælk, saft af 1/2 lime og rød karry efter smag. Smag til med et nip sukker og salt, og spæd evt. med lidt mere kokosmælk. 

Skær det sidste af limen i små både. 

20 min.
Anretning:

Anret ris, spyd, kålsalat og limebåde på en tallerken, og servér straks med peanutdip og snackagurk. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?