0
Kyllingesatay med peanutdip spicy mango-agurksalat

Kyllingesatay med peanutdip spicy mango-agurksalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skyl altid dine ris grundigt inden du koger dem. Du kan evt. sætte dem i blød natten over, og skylle igen. Det forkorter også kogetiden en smule.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminrispeanutbutterrød karrypastakokosmælklimeHopballe Mølle kylling, bryst i tern
1 min.
Ris og peanutdip

Kog ris efter anvisningen. 

Rør alt peanutbutter med en smule rød karry og 1-2 spsk. kokosmælk. Smag til med lime, salt og en smule honning eller sukker. 

Rør resten af kokosmælken og karryen sammen og krydr marinaden dem salt og peber. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i 5 minutter. 

Skær resten af limen i både og gem den til servering. 

agurkermangonam pla (fiskesauce)rød chilispidskål
3 min.
Kylling og agurkesalat

Sæt kyllingen på spyd og steg dem i lidt olie på en varm pande. Steg i ca. 15 min. eller til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden og krydr dem med salt.

Hæld evt. fedt fra pande. Steg marinaden på den varme pande i 1-2 min. til den koger og bliver tyk. Smag den til med salt og sukker.

Skær imens agurk og mango i tern. Rør en dressing af fiskesauce, 2-3 tsk. sukker, 1-2 spsk. lys eddike og hakket chili efter smag. Vend det hele sammen og smag til. 

Snit spidskål fint. 

 

28 min.
Anretning

Hæld den varme marinade over kyllingespydende. Servér spyd med ris, sprød kål, mango.agurkesalat, dip og limebåde. Nyd straks. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?