Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Kom kokosmælk, peanutbutter, rød karry pasta og halvdelen af fishsaucen i en gryde, og kog det igennem, mens du pisker.
Smag til med salt og peber samt evt. et par dråber lys eddike eller citron/limesaft, hvis du har lidt af det!
Skær kyllingen ud i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Kom en lille smule af peanutsaucen over, og lad det trække i 5 min.
Sæt evt. kyllingen på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande i ca. 5-6 min., eller til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden, og krydr med salt.
Rør en dressing af det sidste fiskesauce, 1 tsk. sukker og 1/2 spsk. lys eddike pr. pers.
Bank agurken med en flad hånd, så den knuses let, og skær den i mundrette stykker.
Snit kål fint (brug gerne et mandolinjern), og drys med en smule fint salt.
Knug det med hænderne, og lad det hvile i 5 min.
Knug vand fra kålen, vend agurk og kål sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.
Som vist på foto.
Kommentarer og forslag til opskriften