0
Kyllingesatay med spicy peanutsauce og agurke-kålsalat

Kyllingesatay med spicy peanutsauce og agurke-kålsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

peanutbutterrød karrypastanam pla (fiskesauce)kokosmælk
2 min.
Peanutsauce

Kom kokosmælk, peanutbutter, rød karry pasta og halvdelen af fishsaucen i en gryde, og kog det igennem, mens du pisker.

Smag til med salt og peber samt evt. et par dråber lys eddike eller citron/limesaft, hvis du har lidt af det! 

kyllingebryst uden skind
3 min.
Kyllingesatay

Skær kyllingen ud i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Kom en lille smule af peanutsaucen over, og lad det trække i 5 min. 

Sæt evt. kyllingen på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande i ca. 5-6 min., eller til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden, og krydr med salt.

agurkhvidkålnam pla (fiskesauce)
20 min.
Agurke-kålsalat

Rør en dressing af det sidste fiskesauce, 1 tsk. sukker og 1/2 spsk. lys eddike pr. pers.

Bank agurken med en flad hånd, så den knuses let, og skær den i mundrette stykker.

Snit kål fint (brug gerne et mandolinjern), og drys med en smule fint salt.

Knug det med hænderne, og lad det hvile i 5 min.

Knug vand fra kålen, vend agurk og kål sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.

 

35 min.
Anretning

Som vist på foto.

Kommentarer og forslag til opskriften