0
Pankostegt Hopballe kyllingeschnitzel med Himmelbjerg oste-kartoffelmos, timianstegte porrer og creme fraiche

Pankostegt Hopballe kyllingeschnitzel med Himmelbjerg oste-kartoffelmos, timianstegte porrer og creme fraiche

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerHimmelbjergost
Himmelbjerg oste-kartoffelmos:

Skræl kartoflerne, og del dem i mindre stykker. Kog dem møre i rigeligt, usaltet vand. Damp kartoflerne tørre, og mos dem, enten gennem en purépresser eller med et piskeris. Rør med generøse mængder smør, og smag til med salt, peber og revet ost.

porrertimian
Timianstegte porrer:

Skyl timianen og soigner porrerne. Skyl dem grundigt! Skær 2 lige lange stykker af den hvide del af hver porre, som derefter deles på langs. Skyl igen, så du er sikker på alt jord er skyllet ud. Læg porrerne med skærefladen nedad på et stykke køkkenrulle et par minutter. Steg porrerne med skærefladen nedad på en stor pande i lidt neutral olie. Når porrerne begynder at få god karamellisering, tilføjes plukket timian (gem lidt til pynt og gem stilkene, til stegning af kylling) og lidt frisk smør. Krydr med salt og peber, og steg porrerne færdige på begge sider i et par minutter, mens du steger schnitzlerne.

kyllingebryst uden skindpanko
Kyllingeschnitzel:

Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem brystet, således at det kan ”foldes” op som en bog. Kom evt. brystet i en frostpose, og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på en medium varm pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2-3 min. på hver side. 

Fif: Kom gerne de afplukkede timianstilke på panden, når du steger kyllingen.

Anretning:

Som vist på billedet. Først mos, dernæst schnitzel, ovenpå porrer og til sidst creme fraiche. Pynt med det sidste timian. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?