0
Kyllingeschnitzel med røget paprika, kikærter, bagte hvidløg, savoykål og æbler

Kyllingeschnitzel med røget paprika, kikærter, bagte hvidløg, savoykål og æbler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Husk at sætte kikærter i blød dagen før! Kom i 1 liter vand pr 100 g kikærter.

Kikærter: Kog de udblødte kikærter i rigeligt saltet vand i ca. 20-25 minutter. Skum efterhånden skummet der kommer til overfladen af. Dræn vandet fra og lad ærterne dampe af i et dørslag/sigte.

Dressing: Bag de hele u-pillede hvidløg i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. og lad dem køle af. Pres de bagte hvidløg (gem et fed pr schnitzel til at anrette med!) ud i en skål og mos dem sammen med citronsaft (riv lidt af den gule skal af citronen inden du presser den og gem til senere!) og lidt sukker - rør med 1-2 dl god olivenolie, røget paprika og krydr med salt og sort peber til du synes den smager godt. Den skal være sur/sød med et kraftigt snert af det bagte hvidløg og den røgede paprika.

Hvidløg, nødder og savoykål Læg hasselnødderne på en bageplade og sæt dem i den 200 grader varme ovn til hinderne begynder at falde af og de er gyldne (det tager ca. 10-12 minutter). Fjern resten af hinderne ved at rulle nødderne mod hinanden i et viskestykke, hak dem groft. Skyl savoykålen, del den i kvarte, fjern stokken og hak kålen groft. Fjern kernehuset på æblerne og skær resten i små tern (lige før servering, så de ikke bliver brune). Vend kål og de kogte kikærter sammen med æbler og dressing, drys med de ristede hasselnødder og revet citronskal. Lad gerne kålsalaten trække 5-10 minutter indne du spiser.

Kylling: Fjern vingeben og skindet fra brystet. Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem brystet således at det kan ”foldes” op som en bog – kom evt. brystet i en frostpose og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle. Krydr kødet med salt og peber og røget paprika på begge sider (gem lidt paprika til dressingen). Vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på en medium varm pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2-3 min. på hver side.

Anretning: Som vist på billedet

*Røget paprika: Laves af modne røde peberfrugter, der bliver tørret over røgen fra enten almindeligt egetræ eller steneg. Røget paprika stammer traditionelt fra La Vera regionen i Spanien. Paprikaen får sin røgede smag og aroma på grund af sin tørringsproces, og dens farve er klar rød. Ud over den klare farve, så er både smag og aroma meget stabil som følge af den langsomme tørringsproces. Afdæmpet, men intens i smagen.

Bonusinfo

Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?