Hvis du bruger bambusspyd til kyllingen, så sæt dem i koldt vand inden brug, så brænder de ikke på.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skær kyllingebrysterne i aflange tykke strimler, så der bliver ca. 5 stk. pr. pers.
Rør en marinade af karrypasta, kokosmælk og revet ingefær, tilsæt 1/2-1 tsk. sukker, og fyld halvdelen af marinaden i en frysepose sammen med kyllingen. Lad den marinere i 5-10 min. på køkkenbordet.
Rør resten af marinaden med limesaft og peanutbutter, og smag til med mere sukker hvis behov. Gem den til servering.
Snit kålen fint.
Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem groft.
Snit forårsløg fint.
Skær siderne af mangoen, og skær kødet i tern.
Bland det hele sammen i en skål.
Rør en dressing af 2-3 spsk. lys eddike, 2 tsk. sukker og 1 spsk. olivenolie, og vend den med salaten.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side (har du ingen spyd, steger du blot kyllingestrimlerne uden). Krydr med salt og peber.
Anret kogte ris med kyllingespyd, kålsalat og peanutdressing, og servér straks.
Kommentarer og forslag til opskriften