Hvis du ikke har bambusspyd, kan du sagtens lave retten alligevel. Steg blot kyllingen, og servér den ovenpå risen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær kyllingebrystet ud i passende tern.
Rør peanutbutter med 1-2 spsk. kokosmælk, ca. 1/4 af den røde karry og lidt limesaft.
Pil de yderste tørre blade af citrongræsset, indtil du kommer ind til en blødere kerne. Snit enden af bunden, bank den med bagsiden af en kniv, så den åbner i bunden, og hak den nederste lyse del helt fint. Du skal bruge ca. 1/4 spsk. fint hakket citrongræs pr. pers.
Rør resten af kokosmælken med citrongræs, det sidste karry og salt.
Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 10 min.
Snit kål og forårsløg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i smalle stave, eller riv dem groft.
Steg evt. det hele kort med lidt soya, eller lad det være råt.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 8-10 min., til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Anret ris i store skåle, top med grønt, og servér med kyllingespyd, sataydressing og evt. soyasauce.
Kundekommentarer ()