
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skær kyllingebrysterne i aflange skiver (4-5 skiver pr. bryst).
2. Rør en marinade af 1/2 af kokosmælken og 1/2 af krydderimixet. Krydr med salt, og tilsæt 1/2 tsk. sukker pr. bryst. Lad kyllingen marinerere i blandingen indtil stegning.
3. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
TIP: Sataykrydderiet er ikke stærkt, men let krydret. Smag dog alligevel til, så du får din dip, som det passer dig bedst.
4. Fyld resten af kokosmælken i en kasserolle sammen med peanutbutter og 1 spsk. honning pr. 2-3 pers. Lad det koge op, og smag til med salt eller soja og resten af sataykrydderiet.
5. Sæt kyllingen på spyd (har du ingen spyd, så steg blot kyllingen uden), og steg dem i rigeligt olie på en varm pande i ca. 10 min., til kyllingen er gennemstegt.
6. Skær agurken i strimler, snit salat og forårsløg, og skær limen i både.
7. Anret ris i skåle, og top med grønt, kyllingespyd og sataysauce. Servér straks med limebåde til.
Kommentarer og forslag til opskriften