0
Spicy kyllingetacos med squash og cheddar

Spicy kyllingetacos med squash og cheddar

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindløgSkagenfood tomatsugoMexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Kyllingesovsen

Pil løget, og hak det fint. Skær kyllingen i grove tern på et seperat skærebræt. 

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingestykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Skru ned for varmen, og tilsæt halvdelen af løget og krydderiblandingen. Steg i yderligere 3 min. under omrøring. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i 10 min. Sovsen skal reducere helt ind, så den ikke flyder ud, når den serveres på tacoen. Smages til med salt og peber. 

farmhouse cheddar
10 min.
Topping

Skyl squashen grundigt, og afdryp for vand. Skær den i fine tern, og vend dem med resten af løget, et par dråber olie og lidt salt. 

Riv osten på den grove side af et rivejern, og kom den i en skål.

20 min.
Tortillas:

Varm tortillaerne på en tør pande i ca. 30 sekunder på hver side, og overfør dem til en kurv med et viskestykke, man kan pakke dem ind i for at holde dem varme.

25 min.
Anretning

Anret kyllingesovsen på tortillaerne med den revne ost og squashsalaten henover. 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
17,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
55 g
heraf sukkerarter:
11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11 /11
Kostfibre:
2,9 g
Protein:
41,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?