0
Kyllingevinger med søde kartofler og snaskede majs

Kyllingevinger med søde kartofler og snaskede majs

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker de toppede majs! Men er der medspisere der spiser med, der ikke er vilde med for meget snaks, kan du naturlivis serverer majs uden hopping. 

Retten tager måske lidt mere end 30 minutter, men det meste passer sig selv i ovnen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerHopballe Mølle kylling, vingertexan pork rub
1 min.
Søde kartofler og vinger

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft. Skrub eller skyl de søde kartofler og skær dem i slanke både. Læg dem på bagepapir og dryp dem med olivenolie og salt. Sæt dem straks i ovnen og bag dem i ca. 25 min. 

Vend vingerne med Texan pork rub og sæt dem straks i den varme ovn. Bag dem i ca. 25 minutter eller til de er gyldne og gennemstegte. 

Sæt vand over til majs i en sauterpande.

majskolberhjertesalatagurk
15 min.
Majs

Pil imens majskolberne. kom dem i en sauterpande med kogende, saltet vand og damp dem i 2-4 minutter. Afdryp dem og hold dem varme i et rent  viskestykke eller i sauterpanden. 

Pluk salaten og skær agurken i skiver. Anret salat emd skiver af agurk på et fad. Dryp med olivenolie og eddike og krydr med salt og peber. 

creme fraiche 18%spicy nigella & sesamkoriander
25 min.
Anretning

Rør hoisin med lidt eddike og sukker i en stor skål. Smid de helt varme vinger i skolen og vend dem med marinaden. Anret dem med lidt plukket koriander. 

Smør de varme majskolber med cremefraiche, drys dem med spicy nigella og krydr dem dem salt. Top dem med lidt plukket koriander. 

Servér straks vinger, majs, salat og søde kartofler. 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?