Jeg spiser med glæde skrællen på de søde kartofler. Skrub eller skyl dem inden brug, så bliver skrællen super lækker.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær kartoflerne i slanke både, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp med lidt olie, og krydr med salt. Sæt dem straks i ovnen, og bag dem i ca. 25 min.
Vend vingerne med lidt five spice krydderi, salt og et nip sukker. Læg dem i et fad eller på en bageplade, og tilbered også dem i den varme ovn i ca. 25 min.
Snit salaten fint, og anret den på et fad. Skær agurk og rødløg i tynde skiver, og anret dem på salaten. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie og lys eddike lige inden servering.
Skær limen i både, og snit purløg fint. Gem begge dele til servering.
Rør en dressing af sriracha og creme fraiche.
Fyld hoisin sauce i en stor skål, tilsæt en smule lys eddike, og vend de helt varme vinger i saucen.
Anret vinger med søde kartofler, drys med purløg, og servér med salat, chilicreme og limebåde.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kommentarer og forslag til opskriften