0
Kyllingevinger med stegt palmekål, misodressing og sesam

Kyllingevinger med stegt palmekål, misodressing og sesam

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Misodressing er kraftig og skøn.

Kom lidt ovenpå retten, eller servér det hele ved siden af, så man selv kan vælge. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminrisHopballe Mølle kylling, vingersesamfrø
1 min.
Ris og vinger

Kog ris efter anvisning på pakken.

Rist sesamfrø i 2-3 min. i en varm wok eller på en varm pande uden olie. Tag dem af panden. 

Varm wokken/panden op med rigeligt olie (3-4 cm).

Vend vingerne i mel, og steg dem i ca. 10-15 min., til de er gyldne og gennemstegte. Afdryp dem på en rist. 

brun misotamari soya saucehvidløgpalmekål
5 min.
Palmekål og dressing

Steg palmekålen i lidt olie ved høj varme i ca. 3-5 min. Krydr med salt.

Rør miso med tamari, og smag til med 1-2 tsk. flydende honning og en smule revet hvidløg. 

hjertesalatlime
21 min.
Salat og anretning

Snit salaten, og skær limen i skiver. 

Anret ris i dybe tallerkener, top med palmekål og stegte vinger, og dryp med dressingen. 

Servér med salat og lime, og drys med ristet sesam. Nyd straks. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?