
Rist baconen sprød på en pande og dryp den af på køkkenrulle. Skær kyllingen i skiver og rist dem let i baconfedtet med lidt salt og peber - de skal ikke være helt gennemstegte. Hak løg og hvidløg fint og sauter dem i lidt olie i en kasserolle til de er let gyldne. Tilsæt hakkede tomat og tomatpuré og krydr med sukker, salt og peber. Lad det simre stille og roligt til saucen ikke længere er ”vandet” og smag til. Skær svampene i skiver og rist dem gyldne i olie med lidt salt og peber. Pres væden fri af spinaten og hak den groft. Pisk mælk og maizena sammen i en gryde og kog op under omrøring til det tykner let. Knus baconen mellem fingrene og rør den i mælkesaucen sammen med svampe og spinat. Smag til med karry, salt og peber og lad saucen hvile i 10 min. Kom lidt tomatsauce i bunden af et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader oven på. Taglæg kyllingestykker, tomatsauce, grøntsagsbechamel og lasagneplader efter ønske - slut af med et lag lasagneplader dækket med bechamel øverst. Drys med osten (gerne en blanding af mozzarella og parmesan) og bag lasagnen i en 175 grader varm ovn i ca. 30 min. til pladerne er møre, og overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket i 15 min. inden servering.
Server sammen med en sprød grøn salat med frisk æble, agurk og rødløg samt godt groft brød.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften