0
Laab inspireret salat med oksekød, spinat og spidskål

Laab inspireret salat med oksekød, spinat og spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune ris
1 min.
Kog risene

Hæld risene, på nær en teskefuld pr. person, i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende. 

korianderfrø
5 min.
Rist risene og korianderfrøene

Hæld korianderfrøene og de resterende ris på en tør pande, og varm op ved middel varme. Lad det riste i 4 min. under jævnlig omrøring. Når risene har fået en gylden overflade, overføres de til en morter eller en minihakker. Knus frø og ris til krymmel, og gem det til senere.

hvidløgspidskål
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær kålen i mundrette stykker.

Skær hvidløget i tynde skiver.

hakket oksekød
15 min.
Steg kødet

Kom kødet på en kold pande sammen med 1,5 spsk. olie pr. person. Tilsæt hvidløg, og varm det op over middel varme under omrøring.

Kødet skal kun lige gennemsteges og behøver ikke at få farve.

Overfør kødet til en stor skål.

citronnam pla (fiskesauce)
20 min.
Bland salaten

Tilsæt kål og spinat til kødet, og vend det godt rundt med citronsaft og fiskesauce. Retten skal smage kraftigt salt og syrligt.

30 min.
Anretning

Top salaten med ris /koriander-krymmel, og server den sammen med kogte ris.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
36,2 g
heraf sukkerarter:
1,5 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?