Hæld risene (gem 1/2 spsk. pr. person til senere) i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl rødderne, skyl dem, og skær dem i små stave. Kog stavene i 30 sek., dræn dem for vand, og skyl dem i efterfølgende i koldt vand.
Hæld de resterende ris i en tør pande, og varm op ved middelvarme. Lad risene riste i 4 min. under jævnlig omrøring. Når risene har fået en gylden overflade, overføres de til en morter eller minihakker. Knus risene til fin krymmel, og gem det til senere.
Kom kødet på en pande, og steg det ved middelvarme i 1 spsk. olie, indtil det er gennemstegt. Det skal ikke have farve.
Skyl korianderen, afdryp den for vand, og hak den groft.
Kom grøntsagerne, kødet, korianderen, rødløget og halvdelen af de sprøde ris op i en skål, og vend det hele godt rundt sammen med lidt citronsaft og fiskesaucen. Smag evt. til med ekstra citronsaft og fiskesauce.
Servér salaten henover en portion ris, og top med sprøde ris.
Kundekommentarer ()