0
Varm thaisalat med oksekød, tofu, dampede løg og koriander

Varm thaisalat med oksekød, tofu, dampede løg og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

løg
3 min.
Damp løgene

Kom løgene i en gryde med skrællen på. Hæld vand i gryden, så det dækker bunden. Kom låg på gryden, og damp løgene ved middelhøj varme i ca. 10 min., indtil de er møre, når man trykker på dem. 

Når løgene er kølet ned, pilles skrællen af, og løget skæres i både.

rød chilihvidløgkoriander
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak hvidløg og chili fint (pas på med mængden af chili - den er stærk).

Hak koriander groft.

tofuhakket oksekød
10 min.
Steg kødet og tofuen

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg tofu og kød i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. Hak det undervejs, så det bliver helt småt.

hoisin sauce (kinesisk sauce)nam pla (fiskesauce)
20 min.
Tilsæt krydderier

Tilsæt løg, chili, hvidløg, fiskesauce, hoisinsauce og 1/2 tsk. sukker pr. person.

Rør rundt, indtil retten samler sig. Lige før servering kommes korianderen i, og røres godt rundt.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret den varme salat henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
526 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
48,1 g
heraf sukkerarter:
16,2 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
29 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?