Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Kom løgene i en gryde med skrællen på. Hæld vand i gryden, så det dækker bunden. Kom låg på gryden, og damp løgene ved middelhøj varme i ca. 10 min., indtil de er møre, når man trykker på dem.
Når løgene er kølet ned, pilles skrællen af, og løget skæres i både.
Hak hvidløg og chili fint (pas på med mængden af chili - den er stærk).
Hak koriander groft.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg tofu og kød i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. Hak det undervejs, så det bliver helt småt.
Tilsæt løg, chili, hvidløg, fiskesauce, hoisinsauce og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Rør rundt, indtil retten samler sig. Lige før servering kommes korianderen i, og røres godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Fordel spelten i skåle, og anret den varme salat henover.
Kundekommentarer ()