
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Kom løgene i en gryde med skrællen på. Hæld vand i gryden, så det dækker bunden. Kom låg på gryden, og damp løgene ved middelhøj varme i ca. 10 min., indtil de er møre, når man trykker på dem.
Når løgene er kølet ned, pilles skrællen af, og løget skæres i både.
Hak hvidløg og chili fint (pas på med mængden af chili - den er stærk).
Hak koriander groft.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg tofu og kød i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. Hak det undervejs, så det bliver helt småt.
Tilsæt løg, chili, hvidløg, fiskesauce, hoisinsauce og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Rør rundt, indtil retten samler sig. Lige før servering kommes korianderen i, og røres godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Fordel spelten i skåle, og anret den varme salat henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften