Ofte er fisken rå i en pokebowl, men her steger jeg den med sprøde sesam på.
Steg den til akkurat gennemstegt, eller lad den være en smule rosa i midten, alt efter smag.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene, og kom dem i en gryde med koldt vand, der dækker + 2-3 cm. Kog dem under låg i 7-9 min. Sluk, og lad dem trække færdige under låg. Vend de varme ris med salt, en smule lys eddike og en smule sukker (skal smage lidt som sushiris)
Kog 1 dl. eddike og 1 dl. sukker op i en kasserolle. Skær løgene i skiver, og kom dem i kasserollen. Lad dem simre i 2-3 min. Sluk, og lad dem trække indtil servering.
Flæk agurken (skrab evt. kernerne ud med en teske), og skær den i skiver.
Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem i et minut. Sigt dem, og dryp dem godt af.
Rør mayonnaisen med sriracha og lidt limesaft, og smag til med salt. Skær resten af limen i små både.
Skær skindet af laksen, og skær den i grove tern. Vend ternene i sesamfrø, og steg dem gyldne og lækre på alle sider på en pande i olie. Krydr med salt.
Anret ris i store, dybe skåle. Top med mukimame, agurk, syltede løg, laks og dressing. Servér straks med limebåde til og evt. det sidste dressing, hvis du har mere.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()