0
Laks en papilotte med stegte rødder, champignon og fennikel

Laks en papilotte med stegte rødder, champignon og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. 

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skrub kartoflerne under vand og skær dem ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning. 

rodfrugtmix i stavechampignonsFennikel
10 min.
Steg grøntsagerne

Varm en pande op ved høj varme. Steg rodfrugterne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 min., indtil de har fået godt med farve.

Imens skæres fennikel og champignons i mundrette stykker og steges efter rodfrugterne på samme vis.

Krydr grøntsagerne med salt og peber.

ASC laks med skindhvidløg
20 min.
Bag pakkerne

Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person, ca. 35x35 cm. Læg fisken i midten af bagepapiret og krydr den godt med salt. Tilsæt grøntsagerne og revet hvidløg henover fisken. Træk derefter alle siderne op omkring indholdet, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter. Bages i ca. 10 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm og begynder at flage.

35 min.
Anretning

Servér laksepakkerne med de bagte kartofler.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
525 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
44,6 g
heraf sukkerarter:
9,2 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?