0
Laks i friske vietnamesiske forårsruller med bok choy og peanutbuttersauce

Laks i friske vietnamesiske forårsruller med bok choy og peanutbuttersauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Sylt rødløget

Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

hoisin sauce (kinesisk sauce)peanutbuttercitron
5 min.
Rør sovsen

Kom hoisinsaucen, penautbutteren og citronsaften i en lille skål, og bland det godt sammen.

pak choymynte
10 min.
Forbered salaten

Hak pak choyen i mundrette stykker, og forbered på et fad med plukkede mynteblade.

ASC laks med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, fjern skindet, krydr godt med salt, og servér straks. 

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
20 min.
Anretning

Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.

Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
517 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
39,9 g
heraf sukkerarter:
9,5 g
Kostfibre:
3,9 g
Protein:
29,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?