0

Laks i grøn karry med pak choy, ris og mukimame

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Allergener:
Nødder

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os begynde med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

jasminrispak choyhvidløggrøn karry pastakokosmælk
1 min.
Ris og grønt

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

Snit pak choy groft og hvidløg fint. Sautér alle grøntsagerne i olie i en dyb pande, ca. 2-3 min. . Krydr med salt og tilsæt grøn karry. Steg ganske kort. 

Tilsæt kokosmælk og lad grønt og sauce simre i 4-5 min. Smag til med salt og sukker undervejs. 

laks - skagen salmon, ASCforårsløgmukimame (bælgede edamamebønner)lime
10 min.
Laks og topping

Sæt vand over til mukimame.

Skær laksen fri fra skindet. Skær den i grove stykker; 3-4 stykker pr. person.

Vend den i mel og steg den i olie på en varm pande. Ca. 5-7 min. i alt. Krydr fisken med salt. 

Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand og kog den i 1-2 min. Afdryp.

Snit forårsløg og skær limen i både. 

 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner. Top med laks, grøn karry og grønsager, snittet forårsløg, mukimame og servér straks med limebåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.