0
Laks med rød karry og kokos

Laks med rød karry og kokos

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan selv justere mængden af karry. Vil du ikke have retten for stærk, så skru lidt ned. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ASC laks med skindbroccoliris, basmatihvidløgzittauerløg
Ris & laks

Skyl risene, og kom dem i en gryde med koldt vand, der dækker risene + 2-3 cm. Kog vandet op under låg, skru ned, og lad risene koge i 7-10 min. under låg, eller til vandet er så godt som væk. Sluk, og lad risene trække under låg i yderligere ti minutter. Krydr med salt.

Skær broccolien i mundrette buketter. Brug også stilken, skræl den, og skær den i stave. Skær løget i både, og snit hvidløg i tynde skiver. Sautér det hele i en stor, varm wok eller pande i 3-5 min. Tilsæt en smule vand, så grøntsagerne dampsteger. Tag dem af varmen.

Skær laksen fri fra skindet, og del laksen i 4-6 stykker. Vend stykkerne  i mel, og steg dem i lidt olie i den varme wok eller pande i 3-4 min. i alt. Krydr fisken med salt, og tag den af varmen.

rød curry pastelimeforårsløgfishsaucekokosmælk
15 min.
Sauce:

Steg den røde karry ganske kort, evt. i lidt ny olie. Tilsæt ca. 1/2 tsk. sukker, kokosmælk, en smule vand og limesaft efter smag. Lad saucen koge op. Smag til med fiskesauce eller salt og evt. mere lime.

Snit forårsløgene fint. 

24 min.
Servering:

Anret laks og broccoli i dybe tallerkener. Hæld den varme sauce over, og top med forårsløg.

Servér straks med kogte ris til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?