0
Laks i miso-honning sauce
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

hvidløgingefærbrun misohonningLys eddikesaltsort peber
3 min.
Miso-honning sauce

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv det ned i en skål, Tilsæt misoen, 1 spsk. vand, 1 tsk. honning, 1 spsk. lys eddike pr. person, rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

grønne bønnerforårsløg
10 min.
Grøntsagerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Nip toppen af bønnerne, pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Kog grøntsagerne hele i 5-7 min., og dræn dem efterfølgende for vand.

kikærter
20 min.
Kikærterne

Varm en pande op ved høj varme. Dræn kikærterne, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Sluk for blusset, og tilsæt bønnerne og forårsløget. Smages til med salt og peber.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm lægges fiskens skindside på panden, og steges i ca. 3 min ved middelvarme til kødet begynder at få en mælkehvid farve. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Spred miso-honningsaucen ud på bunden af en tallerken, anret kikærtesalaten henover, og top med laksen.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
18,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,45 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
6,06 g
Kostfibre:
15,3 g
Protein:
39,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?