
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Varm en gryde op ved middelhøj varme.
Skær gulerødderne og porren i grove stykker.
Steg først gulerødderne i 1/2 spsk. olie pr. person i et minuts tid og tilsæt porren og tomaterne.
Lad grøntsagerne stege, indtil det får lidt farve og bliver mørt.
Krydr fisken godt på alle sider.
Kom de kogte linser i grøntsagerne og vend godt rundt. Hæld vand i, så det dækker bunden af gryden. Smag til med salt og peber.
Læg laksen henover grøntsagerne med skindsiden opad. Læg låg på og damp laksen i ca. 8 min., indtil skindet kan trækkes fra kødet og kødet begynder at flage.
Hæld yoghurten i en skål med den tørrede dild. Krydr med salt og peber.
Anret lakseretten i dybe tallerkener med yoghurten henover.
Kommentarer og forslag til opskriften