0

Laks i onepot med tomater, porre og dild yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

porregulerodcherry- eller blommetomater
3 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved middelhøj varme. 

Skær gulerødderne og porren i grove stykker.

Steg først gulerødderne i 1/2 spsk. olie pr. person i et minuts tid og tilsæt porren og tomaterne.

Lad grøntsagerne stege, indtil det får lidt farve og bliver mørt.

laksefilet med skind
15 min.
Krydr fisken

Krydr fisken godt på alle sider.

20 min.
Tilsæt linserne

Kom de kogte linser i grøntsagerne og vend godt rundt. Hæld vand i, så det dækker bunden af gryden. Smag til med salt og peber.

Læg laksen henover grøntsagerne med skindsiden opad. Læg låg på og damp laksen i ca. 8 min., indtil skindet kan trækkes fra kødet og kødet begynder at flage.

græsk yoghurt, 10%tørret dild
25 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en skål med den tørrede dild. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret lakseretten i dybe tallerkener med yoghurten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
571 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
35,7 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
42,3 g