Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl gulerødderne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er helt møre, og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær skindet af laksen og efterfølgende i ca. 2x2 cm tern. Krydr stykkerne godt med salt.
Hak løget fint, overfør det til en kasserolle med lidt olie, og steg ved lav varme, indtil de er blevet gyldne.
Tilsæt chilipulver til løgene (pas på med mængden - det er stærkt), og lad det stege under omrøring i ca. 1 min.
Hæld tomatsugo i, og få det op at simre.
Hak persillen groft.
Dræn vandet fra grøntsagerne, og mos dem groft med et piskeris.
Tilsæt creme fraiche, smag til med salt og peber, og vend persillen i.
Kom laksen i tomatsovsen, og lad den tilberede et par minutter, indtil den begynder at flage.
Smag tomatsovsen til med salt og peber.
Servér laks i tomatsovs med kartoffelmos.
Kundekommentarer ()