0
Laks i stærk tomatsovs med kartoffelmos og persille

Laks i stærk tomatsovs med kartoffelmos og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflergulerødder
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl gulerødderne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er helt møre, og lad dem dryppe af i en sigte.

økologisk laks med skind
5 min.
Forbered laksen

Skær skindet af laksen og efterfølgende i ca. 2x2 cm tern. Krydr stykkerne godt med salt.

løg
10 min.
Hak løget

Hak løget fint, overfør det til en kasserolle med lidt olie, og steg ved lav varme, indtil de er blevet gyldne.

chilipulvertomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Tilsæt chilipulver til løgene (pas på med mængden - det er stærkt), og lad det stege under omrøring i ca. 1 min.

Hæld tomatsugo i, og få det op at simre.

persillecreme fraiche 18%
20 min.
Rør kartoffelmosen

Hak persillen groft.

Dræn vandet fra grøntsagerne, og mos dem groft med et piskeris.

Tilsæt creme fraiche, smag til med salt og peber, og vend persillen i.

25 min.
Tilbered laksen

Kom laksen i tomatsovsen, og lad den tilberede et par minutter, indtil den begynder at flage.

Smag tomatsovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér laks i tomatsovs med kartoffelmos.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
679 kcal
Fedt:
37,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
47,5 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?