0
Laks i stærk tomatsovs med kartoffelmos og persille

Laks i stærk tomatsovs med kartoffelmos og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflergulerødder
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl gulerødderne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er helt møre, og lad dem dryppe af i en sigte.

økologisk laks med skind
5 min.
Forbered laksen

Skær skindet af laksen og efterfølgende i ca. 2x2 cm tern. Krydr stykkerne godt med salt.

løg
10 min.
Hak løget

Hak løget fint, overfør det til en kasserolle med lidt olie, og steg ved lav varme, indtil de er blevet gyldne.

chilipulvertomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Tilsæt chilipulver til løgene (pas på med mængden - det er stærkt), og lad det stege under omrøring i ca. 1 min.

Hæld tomatsugo i, og få det op at simre.

persillecreme fraiche 18%
20 min.
Rør kartoffelmosen

Hak persillen groft.

Dræn vandet fra grøntsagerne, og mos dem groft med et piskeris.

Tilsæt creme fraiche, smag til med salt og peber, og vend persillen i.

25 min.
Tilbered laksen

Kom laksen i tomatsovsen, og lad den tilberede et par minutter, indtil den begynder at flage.

Smag tomatsovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér laks i tomatsovs med kartoffelmos.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
679 kcal
Fedt:
37,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
47,5 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
35,1 g