Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pil det yderste lag af porren, skræl kartoflerne, og skyl begge dele grundigt under vand. Skær kartoflerne i tern på 2x2 cm, og flæk porren på midten. Læg porren og kartoflerne på en bradepande dækket med bagepapir. Vend det hele i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bages i ca. 20 min., indtil begge dele har fået godt med farve og er møre ind til midten.
Skyl dilden grundigt, afdryp for vand, og pluk den fra stilken.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og citronsaft. Saften fra den stegte laks kan med fordel hældes i sovsen.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Servér de bagte grøntsager med laksen og citronsovsen, og top med dild.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()