0
Kulmule med bagte løg, grønkål og pecorinocremet perlebyg

Kulmule med bagte løg, grønkål og pecorinocremet perlebyg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 570 kcal

Fedt: 14,1g

Kulhydrat: 53,9g

Protein: 46g

Kostfibre: 20,6g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løg
1 min.
Bagte løg

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft - og gerne med grillen tændt også.

Pil skallen af løgene og skær dem i kvarte. Vend dem med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen til de har taget godt med farve - ca. 20 min.

Hold godt øje, da det kan gå stærkt når man bruger grillen!

5 min.
Perlebyg

Kog perlebyg stille og roligt i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15-20 minutter til de er møre med en lille smule bid.

 

kulmule
10 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del den i kuvertstykker og krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl.

grønkålcitronza'atar
13 min.
Grønkål

Skyl grønkålen og rib bladene af stilken. 

Varm en pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg grønkålen kort - ca. 2-3 min så den tager lidt farve og falder en smule sammen. Pas på! Det kan sprutte lidt, hvis der stadig er vand i grønkålen.

Kom grønkålen op i en skål og tilsæt krydderblandingen, fintrevet skal og saft af citronen og salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt.

 

pecorino romanokulmule
20 min.
Kulmule

Skru en smule ned for ovnen til ca. 150 grader og sæt fadet med fisken ind, nederst i ovnen. Bag fisken i ca. 10-15 min.

Mens fisken bager kan du tage løgene ud og plukke dem ud i flager, når de har smidt den værste varme.

Hæld vandet fra bygkernerne men behold nok vand, så det lige skjuler bunden, tilsæt lidt oilvenolie, salt og friskkværnet peber. Til sidst river du pecorinoosten fint, tilsætter det til kernerne og vender det godt sammen. 

30 min.
Anretning

Anret de cremede kerner i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Bland grønkål og løg på siden som en lille lun salat.

Velbekomme!

 

Til denne ret skal du bruge salt, peber og olivenolie som ikke følger med kassen.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?