0
Laks med bagte rødbeder og kartoffel, saltet yoghurt og æble

Laks med bagte rødbeder og kartoffel, saltet yoghurt og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ASC laks med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.

rødbederbagekartoflerolivenolie, ekstra jomfrusalt
3 min.
Bagt grønt

Forvarm ovnen til 225 grader. Skrub eller skræl kartoflerne og rødbederne, og skær dem ud i stave.

Fordel dem ud på en bradepande dækket med bagepapir, hæld 1/2 spsk. olivenolie pr. person henover, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min, til grøntsagerne er bløde og gyldne i overfladen.

yoghurt 3,5 %salt
15 min.
Yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

glaskålrødt æbleolivenolie, ekstra jomfrueddikesort peber
17 min.
Salaten

Skræl glaskålen, og skyl den sammen med æblet. Skær begge dele i små tern, vend dem i 1/2 spsk. olivenolie og ½ spsk. eddike pr. person, og krydr med salt og peber.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

Anretning

Anret fisk og grønt, som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
23,4 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
34,5 g