0
Laks med bønner og spidskål i rygeostsalat

Laks med bønner og spidskål i rygeostsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

bønner
10 min.
Kog bønnerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5-7 min. og lad dem køle af i en sigte.

mayonnaisecitronrygeost
10 min.
Rør rygeostcremen

Kom mayonnaisen, citronsaft og rygeosten i en skål og pisk til en homogen masse. Smag til med salt og peber.

spidskål
15 min.
Hak grøntsagerne

Hak spidskålen og bønnerne i mundrette stykker og overfør til rygeostcremen. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
20 min.
Damp laksen

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.

Krydr fisken godt med salt. Overfør fisken til panden med skindsiden opad, og kom låg på.

Lad fisken simre i 7-8 min., indtil den begynder at flage, og skindet let kan trækkes af.

30 min.
Anretning

Servér laksen med kartoflerne og salaten.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
544 kcal
Fedt:
26,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
41 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
32 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?