0

Laks med chili og aubergine

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.

Læg laksefileten med skindsiden nedad, hak chilien og fordel det udover laksen og krydr med salt og peber.

Laksen bages i ovnen i ca 10-15 minutter.

Skær auberginen i tynde skiver lidt på skrå. Steg skiverne på en grillpande, til de har tydelige grillmærker og er gennemstegte.

De skal blive lidt bløde.

Kom olie, ansjoser, mayonnaise, citronsaft, hvidløg, kapers og lidt peber i en blender. Smag evt. til med lidt salt.

Læg skivede tomater og de stegte auberginer taglagt. Hæld saucen over.

Server salaten til den bagte laks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.