0
Laks med frisk nektarinsalat, tomater og hvidløgsvinaigrette

Laks med frisk nektarinsalat, tomater og hvidløgsvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerod
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette skiver, og spred dem ud på bagepladen.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de får lidt farve i overfladen og er blevet møre.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hvidløgbalsamicosennep
15 min.
Forbered vinaigretten

Bland pr. person: 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico, revet hvidløg og 1/2 tsk. sennep i en stor skål. Tilsæt lidt salt og peber.

salatcherry- eller blommetomaternektariner
20 min.
Forbered salaten

Pil bladene fra stokken på salaten. Skær tomat og nektarin i mindre stykker.

Overfør det hele til skålen med dressing, og vend det godt rundt lige før servering sammen med de bagte gulerødder. Smag til med salt, peber og balsamico.

ASC laks med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og salat.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
51,1 g
heraf sukkerarter:
20,9 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
30,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?