0
Stegt kulmule med grillede grøntsager og saltet yoghurt

Stegt kulmule med grillede grøntsager og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

porre
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak rodfrugterne og porren i mundrette stykker. Spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir og vend dem i 1 tsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs. 

perlebyg
10 min.
Kog byggen

Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

Lad dem afkøle i en sigte, når de er færdige.

græsk yoghurt, 10%tamari soya saucetørrede abrikoser
15 min.
Krydr yoghurten

Hak abrikoserne fint og overfør til en skål med yoghurten og soyaen. Rør rundt og gem til senere.

20 min.
Skær agurken

Skær agurken i mundrette stykker og overfør til en stor skål.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

citron
25 min.
Rør salaten

Kom de grillede grøntsager og perlebyggen i skålen med agurker og vend det godt rundt. Smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten og den saltede yoghurt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
451 kcal
Fedt:
11,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
48,7 g
heraf sukkerarter:
21,3 g
Kostfibre:
13,2 g
Protein:
29,5 g