0
Laks med kryddersmør og artiskoksalat

Laks med kryddersmør og artiskoksalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kryddersmør: Brug blødt smør og bland det med skallen fra en halv citron, friskhakket estragon og presset hvidløg efter behag. Stil det koldt indtil brug.

Laks: Riv 4 stykker stanniol af, smør dem en lille smule (med smør eller olie) og læg hver laksefilet med skindsiden nedad midt på. Krydr med salt, peber og små klatter af kryddersmørret. Fold stanniolen om fisken til pakker. Læg pakkerne på grillen i ca. 5-7 min. afhængig af tykkelse. Som på billedet kan man også grille laksen først og lægge smørret på lige inden servering. Retten kan også tilberedes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

Artiskoksalat: Hæld væden fra artiskokkerne og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugter og rødløg i strimler og tomaterne i både. Vend det hele i lidt olie og smag til med salt, peber og hakket persille.

Server med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.