0
Laks med mandelcitronbasilikumtopping og saltbagte kartofler

Laks med mandelcitronbasilikumtopping og saltbagte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med de saltbagte kartofler: Kartoflerne skrubbes og lægges i et ovnfast fad med ca. 500 g salt i bunden. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. (afhængig af størrelse). Når kartoflerne er bagte lægges de i en skål sammen med finthakket rødløg, dild, lidt basilikum og rapsolie. Smag til med salt og peber.

Fisk: Soigner fisken, læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad og drys med salt. Topping: Hak mandlerne groft og rist dem på en pande i lidt olie. Tilsæt saft og skal fra 1 usprøjtet citron. Lad det hele få et lille opkog, tag panden af varmen og tilsæt 1 tsk. sukker. Rør lagen sammen og lad den afkøle mens basilikummen hakkes. Rør smør, basilikum og 1-2 tsk. rasp sammen med lagen, hvorefter toppingen fordeles på fiskestykkerne.

Bag fisken i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 15–20 min. (fisken kan også tilberedes på en grill i en overdækket foliebakke).

Tonny anbefaler en grøn salat og lidt godt brød som tilbehør.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?